Infoavond

Intelligente lichtregelsystemen

Energie-efficiëntie en flexibiliteit winnen steeds meer aan belang. Een goede lichtsturing kan hier zijn steentje aan bijdragen. Maar hoe zorg je ervoor dat deze aangepast is aan de situatie en noden van deze tijd?

Zit ook jij met een aantal prangende vragen over lichtsturing en de integratie van dergelijke systemen in een gebouwbeheersysteem?

Wat zijn de voor- en nadelen van bedrade vs. draadloze lichtsturingssystemen? Hoe integreer je deze systemen met gebouwbeheersystemen? Welke systemen bestaan er allemaal en hoe maak je de meest optimale keuze?

In onze volgende reeks infoavonden nemen 2 experten je mee op pad en geven je een antwoord op al deze, en andere, vragen.

Programma:

18u30 – 19u00

Onthaal met broodjes

19u00 – 21u00

Bedraad of draadloos: welk systeem kiezen?

Ook in de toekomst zullen zowel bedrade als draadloze systemen deel blijven uitmaken van lichtregelsystemen. In functie van toekomstige energievereisten en flexibiliteit naar gebruik van gebouwen is het dan ook belangrijk om de juiste keuze te maken tussen deze systemen. We zetten de voor- en nadelen voor jou op een rijtje.

Lichtsturing & gebouwbeheersystemen: de ideale match?

Om relevante energiereducties in grote gebouwen te verwezenlijken is het een must om zonnewering, luchtcirculatie, verwarming, bezettingsgraad en verlichting op elkaar in te laten spelen.

Maar hoe leggen we de link tussen een op zichzelf staand lichtsturingssysteem en een gebouwbeheersysteem? Zijn alle lichtsturingen even makkelijk te integreren of gaan er features verloren? We geven je een beter zicht op hoe de verschillende systemen tegenover elkaar staan en bespreken de essentie van een goede afregeling van het totale systeem.

21u00

Netwerkmoment

Wil ook jij een antwoord op al je vragen? Schrijf je dan snel in op een van onze infoavonden!

Data en locaties

samenwerking