De sector in de media

Werfbezoek van minister Crevits - persmoment duaal leren in de praktijk

Bellegem 21 november 2018 - Vandaag bracht Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits een bezoek aan de werf van het nieuwe rust- en verzorgingstehuis te Bellegem waar Dylan Vermaut, jongere in het duale traject elektrische installaties, haar toonde hoe duaal leren in de praktijk zorgt voor een kwalitatieve opleiding van jongeren.

De werkloosheidsgraad in Vlaanderen daalt en de krapte op de arbeidsmarkt neemt toe. Voor de elektrotechnische sector is deze krapte nog groter dan voor vele andere sectoren. In Vlaanderen meten we voor alle elektrotechnische beroepen samen een spanningsindicator die hoger ligt dan het Vlaamse gemiddelde met West-Vlaanderen als koploper. Reden te meer dus voor Volta, de koepelorganisatie van de elektrotechnische sector, om volop in te zetten op de ondersteuning van kwalitatief onderwijs via duaal leren.

Na een succesvol pilootproject voor de richting elektrische installaties werd dit schooljaar duaal leren voor de elektrotechnische sector uitgerold in niet minder dan 7 trajecten. Van de ongeveer 1100 jongeren die dit jaar startten in een duale opleiding verspreid over 70 trajecten zijn er 206 jongeren (20%) die een traject volgen dat toeleidt naar de elektrotechnische sector.

Volledig persbericht, cijfergegevens en sfeerbeelden vind je hieronder.

duaal leren
duaal leren
duaal leren
duaal leren
duaal leren
duaal leren
duaal leren
duaal leren
duaal leren
duaal leren