Personeel

Tijdelijk werkloos door Corona?

Corona houdt ons land, en de ganse wereld in zijn greep. Misschien heeft ook jouw bedrijf hierdoor noodgedwongen tijdelijke werkloosheid moeten inroepen?
Weet dan dat je als arbeider PSC 149.01 boven op de federale en regionale maatregelen inzake tijdelijke werkloosheid je nog een extra tegemoetkoming vanuit de sector krijgt.

Maar vermits uitzonderlijke omstandigheden ook uitzonderlijke maatregelen vragen hebben wij onze procedure aangepast!

Alle dagen tijdelijke werkloosheid die vallen in de periode van 13 maart 2020 tot het einde van de regeringsmaatregelen worden aanzien als “Tijdelijke werkloosheid overmacht” en geven je recht op een aanvullende vergoeding van € 11,63 per dag (hiervan zal 26,75% bedrijfsvoorheffing afgehouden worden).

Om het voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken stappen we (zolang de maatregelen rond Corona gelden) hiervoor af van de standaardformulieren. De uitbetalingen voor tijdelijke werkloosheid sinds 01/03/2020 zullen gebeuren op basis van de officiële gegevensstromen die we doorkrijgen vanuit RVA.

Wij doen al het mogelijke om de uitbetalingen op je rekening te storten in de 2e maand na de aangegeven tijdelijke werkloosheid In dat geval zullen uitbetalingen van de maand maart, in de loop van mei op de rekeningen gestort worden en deze van de maand april in de loop van de maand juni.

Het enige dat jij dient te doen is controleren of je rekeningnummer bij ons gekend is. Heb je van ons een eindejaarspremie ontvangen eind 2019 op dat rekeningnummer dan kan je ervan uitgaan dat dit in orde is.

Is dat niet het geval? Log dan even in op “My FBZ” en geef het correcte rekeningnummer door. Een handleiding hiervoor kan je hier raadplegen.

Telefonisch of per mail kunnen wij GEEN rekeningnummers aanvaarden!!!!

Begint het RSZ-nummer van je werkgever met “467” en ontvang je je eindejaarspremie rechtstreeks van je werkgever?
In dat geval is de kans zeer groot dat wij nog niet over je rekeningnummer beschikken! Breng dit zo snel mogelijk in orde, want zonder rekeningnummer kan er geen betaling gebeuren.

We wensen jullie allen veel moed toe in deze moeilijke periode. Volta heeft zoals alle bedrijven de richtlijnen van de overheid toegepast en werkt van thuis, maar we blijven bereikbaar op de gekende telefoonnummers (maandag-vrijdag 08u-16u).