SMARTEL

Het doel van het SMARTEL project is de creatie van een specifiek aanbod in het kader van het beroepsonderwijs en de beroepsopleidingen voor elektriciens.

Het verhogen van competenties & het afstemmen van de vaardigheden op de nood aan slimme meters en domotica in een snel veranderende markt...dat is de doelstelling die een aantal Europese partners beogen met het project SMARTEL.

De ontwikkeling van educatieve online applicaties zoals MOOC (Massive Open Online Courses), nieuw goedgekeurd trainingsmateriaal, richtlijnen... zullen mogelijk gemaakt worden door de uitwisseling van ervaringen, kennis en knowhow tussen de verschillende partners.  Hierdoor zal de uitvoering van gezamenlijke acties in deze strategisch belangrijke materie vergemakkelijkt worden.

Volta werkt in dit project als partner voor AIE  door het aanbieden van zijn expertise op vlak van training & vorming in combinatie met technische knowhow.

De andere Europese Partners zijn:

  • Panko, Litouwen
  • Vilniaus Statybininku Rengimo Centras VSRC, Litouwen
  • Sofia Energy Agency, Bulgarije
  • EXELIA, Griekenland
  • Centro de Formacion Profesional XABEC, Spanje

Het project ging van start in oktober 2016 en loopt over 2 jaar.
De eerstvolgende doelstelling is het definiëren van de concrete leerdoelstellingen en inhoudelijke verwachtingen van de verschillende modules tegen november 2018 .