Slimme verlichting

Led is dé lichtbron van de toekomst en heeft een ware revolutie teweeg gebracht binnen de verlichtingswereld. Bovendien wordt verlichting almaar ‘slimmer’.

De complexiteit die daar een gevolg van is, duwt de elektrotechnisch installateur meer en meer in de rol van adviseur.

Elektrotechnisch installateurs die met hun tijd mee willen, doen er daarom goed aan om deze evoluties op de voet te volgen. Deze ontwikkelingen gaan echter zo snel dat het voor elektrotechnisch installateurs zeer moeilijk wordt om dit op te volgen.

Het project ‘Slimme Verlichting’ ondersteunt hen hierbij door de nodige informatie te verzamelen en op een aanschouwelijke manier voor te stellen via de website, nieuwsbrieven en workshops.

De doelstellingen van het project zijn:

  • De elektro-installateur kennis laten maken met de mogelijkheden en eigenschappen van leds en van slimme ledverlichting.
  • De belangrijkste technische eigenschappen van leds in kaart  brengen en  vergelijken met de klassieke technologieën.
  • Toelichting  geven bij het opstellen en interpreteren van lichtstudies.

Op die manier kunnen de bedrijven uit de elektrotechnische sector hun klanten de meest recente oplossingen aanbieden op het gebied van ledverlichting en slimme verlichting.

Het project ‘Slimme Verlichting’ is een samenwerking tussen Volta, het Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven dat uitgevoerd wordt met steun van het Vlaams Innovatienetwerk en het IWT.