Word jij gastspreker voor STEM Ondernemers voor de Klas?

Word STEM-gastspreker & vertel jongeren welke toekomstperspectieven een STEM-opleiding en STEM-carrière biedt.

Op vraag van leerkrachten en bedrijven lanceerde Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo), marktleider in ondernemend onderwijs, het nieuwe onderwijsproject Stem Ondernemers voor de Klas. Vlajo wil enerzijds leerkrachten ondersteunen die elke schooldag het beste van zichzelf geven in deze STEM-vakgebieden, anderzijds wil het bedrijven in contact brengen met potentiële toekomstige werknemers.

Doelgroepen?

Op vraag van de pedagogische begeleiding en de scholen zelf, spitsen we ons toe op de eerste graad secundair en de derde graad secundair.

De gastlessen zullen doorgaan tussen 22 maart en 14 mei 2021.

Wie kan deelnemen?

Iedereen uit het bedrijfsleven met een passie voor STEM kan deelnemen.
Heb jij zin om met jongeren in dialoog en dit een 2-tal uurtjes? Dan ben jij dé ideale gastspreker. De leerkracht/docent zal met jou contact opnemen om tot concrete afspraken te komen betreffende inhoud, praktische zaken, ...

Vlajo ondersteuning?

Vlajo zoekt een geschikte klas die aansluit bij uw bedrijfsprofiel en bezorgt u een voorbeeld PowerPoint. In deze presentatie komen verschillende items aan bod met telkens een woordje uitleg. Aan de hand hiervan kunt u uw eigen ervaring en kennis naar voren brengen. De voorbereidingstijd wordt zo tot een minimum beperkt!

Coronaproof editie?

Vlajo streeft ernaar om de ondernemers fysiek voor de klas te brengen, in overeenstemming met de veiligheidsmaatregelen van de school. Indien de gastles niet live kan doorgaan, voorzien we coronaproof scenario’s.

Overtuigd om deel te nemen?

  • Heb je reeds deelgenomen aan STEM Ondernemers voor de Klas? Je ontvangt automatisch een mail met rechtstreekse inschrijflink op 15/11 en 1/12.
  • Nieuw als gastspreker?

Meer info: STEM Ondernemers voor de Klas