Personeel

Taalcoaching voor jongeren

Heb je één of meerdere jongeren in dienst die het Nederlands maar beperkt hanteren? Wil je hen ondersteunen om hun taalkennis te verbeteren zodat zij hun functies beter kunnen uitvoeren? Dan bieden wij je een oplossing aan met ‘Taalcoaching Jongeren (-26 jaar)’.

Een ervaren job- en taalcoach komt langs in jouw bedrijf en stelt samen met jou en de arbeider(s) een programma op maat op. Dit aangepast aan jouw noden als werkgever en aan het taalniveau van de arbeider(s).
De taalcoaching vertrekt vanuit reële situaties op uw werkvloer. Het gaat dus niet om lessen Nederlands, maar wel om talige ondersteuning met focus op meteen toepasbare communicatieve vaardigheden die de jongere ondersteunt inde uitoefening van zijn job.
Waar aangewezen betrekt de coach ook het team in het coachingsproces: collega's krijgen tips om hun collega te ondersteunen bij het leren van het Nederlands. De coach helpt ook om een taalbeleid binnen uw bedrijf uit te werken.

Als werkgever betaal je niets! De kost van de taalcoach wordt gedekt door Volta. Dit wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de Federale Overheid. Op is op, dus dien je aanvraag zo snel mogelijk in!

Voorwaarden:

  1. Je bedrijf valt onder het PSC 149.01
  2. Enkel jongeren onder 26 jaar.
  3. Je doet beroep op een aanbieder van taalondersteuning uit onze lijst (zie onderaan), samengesteld door de Werkplekarchitecten. Op de website jobentaalcoaching.be staat een zoekfunctie. Zo krijg je een handig overzicht van alle aanbieders per provincie en heb je direct de informatie per aanbieder gebundeld.
  4. Als het budget op is kunnen er geen nieuwe trajecten gestart worden.

Geïnteresseerd?

  1. Contacteer een gespecialiseerde aanbieder in je regio. In onze lijst met aanbieders vind je alle contactgegevens of ga naar deze website.
  2. De aanbieder maakt eerst een analyse van de werksituatie en de taalkennis. Daarna volgt een intakegesprek. Op basis van de analyse en het gesprek stippelt hij een aangepast taaltraject uit voor de werknemer(s).
  3. Je maakt samen met de aanbieder afspraken over de inhoud, de vorm (individueel of in groep) en de duur. De aanbieder vult het aanvraagformulier in en stuurt het door naar Volta voor goedkeuring.
  4. Volta laat je zo snel mogelijk weten of het traject kan starten.

Betaling?

Als bedrijf betaal je niets. De Werkplekarchitecten factureren rechtstreeks aan Volta! De uren taalcoaching die je arbeiders volgen tellen als opleidingsuren en tellen dus mee voor het premiekrediet.

Na afloop van het traject bezorg je de deelnemerslijst aan de aanbieder. De verdere afhandeling verloopt tussen Volta en de aanbieder.