Leren om te groeien

Regelmatig tijd maken om iets bij te leren doet je groeien. Het maakt je job aantrekkelijker en productiever. Ook de organisatie of het bedrijf waar je werkt wint erbij want bijleren hou je langer en gemotiveerder aan de slag.

Leren doe je op veel manieren: door een opleiding te volgen, maar ook via collega’s of gewoon op jezelf. Of je nu bijleert in een klaslokaal, op de werkplek, in de kantine of tijdens een teamoverleg speelt geen rol. Leren is op veel plaatsen mogelijk. Je bedrijf of organisatie kan je hierin ondersteunen door in te zetten op competenties en talenten, op leren terwijl je werkt of je aan te moedigen om kennis te delen via netwerken.

Wat heeft Volta je te bieden?

 • In het opleidingsaanbod van Volta kan je heel wat interessante opleidingen terugvinden.
  • Nieuwe technologieën*
  • E-learning laadinfrastructuur

Klik hier voor het volledige aanbod.

Een aantal van deze opleidingen (met *) zijn ook onderdeel van het peterschapstraject.

 • Minstens 2 keer per jaar organiseert Volta infosessies rond actuele technologische thema’s of regelgeving.
  De kalender hiervan kan je terugvinden in de agenda.
   
 • Een infosessie gemist? Niet getreurd, de volledige presentatie & een opname van deze infosessie kan je terugvinden op de website.
   
 • Bedrijfsopleidingsplan: een doordachte planning van de opleidingen zorgt voor een efficiëntere inzet van je medewerkers. Op de website van Volta kan je hiervoor een sjabloon terugvinden.
   
 • Volta organiseert 2 keer per jaar een Flanders E-Consortium in elke provincie. Een netwerk van bedrijven, scholen, opleidingsinstituten, beleidsmakers wisselen hier ervaringen uit, bespreken diverse actuele thema’s, …. De kalender hiervan kan je terugvinden in de agenda

Tips van andere organisaties:

 • Zoek je extra ondersteuning bij de inwerking van nieuw personeel? Schakel een jobcoach in en ga voor duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling!
   
 • Werknemers in de privésector hebben onder bepaalde voorwaarden recht op het Vlaams opleidingsverlof (de opvolger van het betaald educatief verlof). Ze mogen afwezig zijn op het werk om een opleiding te volgen, terwijl hun loon wordt doorbetaald. De werkgever kan ter compensatie een forfaitair bedrag terugbetaald krijgen.
   
 • Om de werkbaarheid van jobs te verbeteren heeft de Stichting Innovatie & Arbeid masterclasses ontwikkeld. Via deze masterclasses kunnen ondernemingen, organisaties, leidinggevenden, zelfstandige ondernemers en werknemers leren wat ze kunnen doen om het werk werkbaarder te maken.

  Tijd maken om iets bij te leren doet medewerkers groeien. Het maakt hun job aangenamer en productiever. Ook de organisatie of het bedrijf wint erbij want bijleren houdt iedereen langer en gemotiveerder aan de slag. In de masterclass “Leren om te groeien” staan we stil bij het belang van leren en ontwikkelen van medewerkers. Via deze masterclass geven we leidinggevenden tips om werk te maken van leren en ontwikkelen.