Tips om (jong) talent op het spoor te komen

Je bent op zoek naar een extra werkkracht? Of je moet iemand vervangen die je bedrijf verlaat? Hier alvast enkele tips om snel goede medewerkers op de kop te kunnen tikken.

Gebruik zoveel mogelijk sollicitatiekanalen

Hoe doe je dat? Onder andere door je bedrijf open te stellen voor stagiairs. Maar ook door jongeren in te schakelen die deeltijds leren (bv. Syntra Leertijd of DBSO). Probeer de formule duaal leren.  Geef stagekansen aan werkzoekenden die zich tot elektricien omscholen. En maak zoveel mogelijk mond-tot-mondreclame. Gebruik de sociale media om je vacatures bekend te maken. Zet advertenties in de regionale pers, ga zetelen in de jury van een eindejaarsproef en zet de vacature op de WIS-computer (www.vdab.be of 0800/30.700). Waarom neem je niet deel aan een jobbeurs op een technische school in de buurt?

Hoe meer sollicitatiekanalen je benut, hoe groter je kans om snel de geschikte kandidaat te vinden!

Werk samen met scholen

Door nauw samen te werken met scholen in de buurt van je bedrijf, houd je de vinger aan de pols en kan je sneller geschikte jongeren spotten. Bovendien kan je de scholen helpen om hun aanbod nog beter af te stemmen op de noden van de beroepswereld.

Overleg met de scholen om stageplaatsen aan te bieden of contracten tot deeltijds leren. Organiseer een bezoek aan je bedrijf. Op die manier kan je werkkrachten vinden die echt geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf.

Stel gerichte vragen

Het is niet makkelijk om jongeren tijdens een sollicitatiegesprek goed te beoordelen. Door zo gericht mogelijk vragen te stellen, verhoog je je kans op een juiste inschatting.

Enkele voorbeelden:

  • Wat heb je gestudeerd?
  • Wat doe je in je vrije tijd?
  • Wat vind je zelf je minpunten?
  • Waarom zou ik jou aanwerven en niet een andere kandidaat?
  • Hoe zie je je eigen toekomst evolueren binnen ons bedrijf?
  • Zie je het zitten om jezelf regelmatig bij te scholen?

 

En als je de geschikte kandidaat dan gevonden hebt is het uiteraard cruciaal om hem op de juiste manier te coachen en begeleiden!