Opleiding voor werkzoekenden/volwassenen

Volwassenen die zich willen omscholen tot elektricien: het zijn stuk voor stuk bijzonder gemotiveerde werkkrachten.

Ze volgen een opleiding in een opleidingscentrum of vormingsinstituut. Die opleiding wordt gecombineerd met een stage van enkele weken tot enkele maanden.

Vaak worden deze opleidingen georganiseerd door een VDAB centrum, maar ook verscheidene Centra voor Volwassenenonderwijs en andere opleidingscentra leiden volwassen werkzoekenden op naar een job in de elektrotechnische sector. 

Bovendien kan je die mensen nadien vaak voordelig aanwerven dankzij bijvoorbeeld een IBO-contract (Individuele Beroepsopleiding in de Onderneming). Het IBO-contract duurt tussen 1 en 6 maand en je betaalt gedurende dit contract geen loon of rsz-bijdrage, wél een productiviteitsvergoeding (ongeveer de helft van een nettoloon).

Bereken de kostprijs van je IBO met de handige tool op deze pagina.

Wist je trouwens al dat Volta jou als bedrijf helpt bij het begeleiden van IBO’ers?

  • De meeste van onze opleidingen zijn ook voor een IBO gratis. Wil je weten welke opleidingen we in ons aanbod hebben? Klik dan hier!
  • Na aanwerving van de IBO’er heb je bovendien retroactief recht op de premie voor opleidingen die gevolgd zijn tijdens de IBO-periode & waarvoor je een premieaanvraag indiende.
  • Daarenboven kan je als bedrijf bij ons terecht voor technische ondersteuning en ondersteuning voor opleidingsvragen.

Heb je interesse om een werkzoekende volwassene een stagekans te geven of wens je meer te weten over IBO?  Geef het ons door via 'My Volta' of neem contact op met je regionaal adviseur.