Educatief

Volta zet ten volle in op samenwerking met het onderwijs. Een belangrijk onderdeel van die samenwerking bestaat uit educatieve hulpmiddelen. Volta focust daarbij zowel op kinderen (10 tot 14 jaar) als op jongeren (14-16 en 16+) en volwassenen.

Doelstelling is om zoveel mogelijk mensen zin te doen krijgen in een elektrotechnische opleiding. Want elektriciteit is zonder meer een ge-wel-dig vak! Wie elektriciteit studeert, heeft bovendien bijzonder veel kansen op de arbeidsmarkt.

Om zijn educatieve werking te versterken, richt Volta zich tot drie specifieke doelgroepen.

Ten eerste is er Stroom-Opwaarts: een portaalsite voor leerkrachten en begeleiders. De site Stroom-Opwaarts richt zich tot onderwijzers (basisonderwijs), leerkrachten eerste graad secundair, en leerkrachten van het elektrotechnisch en volwassenenonderwijs. Stroom-Opwaarts zit tjokvol wetenswaardigheden, tips, promotie- en educatief materiaal, en communicatiemogelijkheden met collega’s.

Jongeren boven de 14 en volwassenen kunnen op hun beurt terecht op de site van Watt’s Up? Ook hier weer weetjes en informatie op maat gesneden. Er zit zelfs een handige scholenzoeker in: zo vind je in een handomdraai een goede elektriciteitsopleiding bij jou in de buurt. Erg handig trouwens voor de ouders: zij kunnen hun kind helpen de juiste studiekeuze te maken. Bij de site hoort ook een Facebookpagina en het magazine Watt’s Up?

Voor 10- tot 14-jarigen is er de Elektroclub, een website met informatie op hun maat. Ze kunnen er ideeën opdoen over studierichtingen en beroepen. En natuurlijk is er ook ruimte voor spelletjes en proefjes: spelenderwijze leren de jongeren er enkele elektrische kernbegrippen. Best spannend! Wie lid wordt, krijgt gratis het boekje Vonk thuis bezorgd, én kan maandelijks de elektronische nieuwsbrief lezen.