Education Cabinet

Via een didactische schakelkast kan je jouw leerlingen ervaring laten opdoen in LIMTEC+ en ANTTEC+. De leerlingen kunnen ervaring opdoen in het bouwen en testen van een reële toepassing uit de bordenbouw. Deze praktijkgerichte werkwijze sluit mooi aan bij de leerplandoelstellingen.

De bedrijven ABB, EPLAN, Festo, Phoenix Contact, Rittal en LIMTEC+/ANTTEC+ bundelden hun knowhow voor de bouw van deze didactische schakelkast, het ‘Education Cabinet’.

De schakelkast is voorzien van elektrische, elektronische en pneumatische componenten, waarmee reële toepassingen met elektrische motoren en pneumatische actuatoren aangestuurd kunnen worden. Ze heeft een industriële behuizing en is voorzien van een handleiding en de nodige schema’s. De kast bevat onder meer een PLC, frequentieregelaar en ventieleiland. Ze bevat vijf basisschakelingen.

Er is eveneens een extra module voorzien voor de bediening en visualisatie. Dankzij deze uitbreiding kan de Education Cabinet volledig autonoom functioneren en komt de bediening van de kast overeen met die van industriële installaties in de bedrijfswereld.

Het elektrische dossier is ontworpen in het engineeringplatform EPLAN P8 versie 2.3 en is beschikbaar in 3D.

Docenten kunnen een basisopleiding en een voorgezette opleiding volgen om vertrouwd te raken met de richtlijnen en normen voor de bouw van een schakelkast en met de technologieën die in de Education Cabinet gebruikt worden. Deze wordt georganiseerd door LIMTEC+/ANTTEC+, op vraag van het Bordenbouw Consortium.

Door de snelle wijziging van de hardware en softwarecomponenten is het zelfbouwpakket niet meer verkrijgbaar. Je kan echter gebruik maken van de schakelkasten die bij LIMTEC+ en ANTTEC+ aanwezig zijn of je kan deze schakelkasten voor een periode uitlenen.

Klik hier voor meer informatie. Voor technische documentatie over de schakelkast of praktische vragen kan je terecht bij LIMTEC+ en ANTTEC+.