Electro Brain

Electro Brain is de sectorale proef die toelaat de competenties van studenten/cursisten die afstuderen in een elektrotechnische richting te meten. De proeven zijn gebaseerd op beroepskwalificatiedossiers van de elektrotechnisch installateur en elektrotechnicus.

Omwille van de huidige gezondheidssituatie wordt voor de editie 2020-2021 een light-versie van de proef georganiseerd

De praktische proef zal uitzonderlijk niet plaatsvinden.

De theoretische proef wordt digitaal georganiseerd. Deze zal in de vorm van multiple choice in de school/het opleidingscentrum zelf online door de kandidaten worden afgenomen.

Deze vragenlijst gaat o.a. over de beschermingsmaatregelen tegen elektrische schokken, het gebruik van kabels en geleiders, het in bedrijf stellen van een elektrische installatie, de beschermingsmaatregelen tegen overstroom en de algemene voorwaarden waaraan een elektrische installatie moet voldoen. 

Wacht niet langer en schrijf jouw kandidaten/leerlingen nu in vóór 26/02/2021

Wie kan deelnemen?

  • jongeren voltijds secundair onderwijs: 6de jaars, 7de jaars en Se-n-Se;
  • jongeren Leren & Werken: DBSO, duaal leren en Syntra Leertijd;
  • werkzoekenden in opleiding;
  • cursisten volwassenenonderwijs;
  • alle andere personen vanaf 18 jaar die hun kennis willen testen voor één van beide proeven.

Resultaten

Bovenop de resultaten, krijg je ook een evaluatiedocument dat de resultaten per deelnemer weergeeft. 

Extra

Indien ze dit willen, kunnen de jongeren de Kazi-vragenlijst invullen. De link om de tool in te vullen wordt meegestuurd met de link voor de theoretische proef. 

De tool focust vooral op attitudes/soft skills. De online vragenlijsten werden ontwikkeld door een team van psychologen, HR-experten, academici en studenten. Ze helpen jong talent om op voorhand hun verwachtingen uit te drukken, en te bepalen welke (team)rol ze op het lijf geschreven is. Op dezelfde manier brengen bedrijven hun aanbod van leerwerkplekken in kaart. Bedrijven en leerlingen bekomen zo waardevolle inzichten om gericht met elkaar in dialoog te gaan.

Electro Brain in beelden

Electro Brain 2019-2020
Heverlee

Electro Brain 2019-2020
Heverlee

Electro Brain 2019-2020
Genk