Electro Brain

Electro Brain is de sectorale proef die toelaat de competenties van studenten/cursisten die afstuderen in een elektrotechnische richting te meten. De proeven zijn gebaseerd op beroepskwalificatiedossiers van de elektrotechnisch installateur en elektrotechnicus.

Omwille van de huidige gezondheidssituatie wordt voor de editie 2020-2021 een light-versie van de proef georganiseerd

De praktische proef zal uitzonderlijk niet plaatsvinden.

De theoretische proef wordt digitaal georganiseerd. Deze zal in de vorm van multiple choice in de school/het opleidingscentrum zelf online door de kandidaten worden afgenomen.

Deze vragenlijst gaat o.a. over de beschermingsmaatregelen tegen elektrische schokken, het gebruik van kabels en geleiders, het in bedrijf stellen van een elektrische installatie, de beschermingsmaatregelen tegen overstroom en de algemene voorwaarden waaraan een elektrische installatie moet voldoen. 

Wie kan deelnemen?

  • jongeren voltijds secundair onderwijs: 6de jaars, 7de jaars en Se-n-Se;
  • jongeren Leren & Werken: DBSO, duaal leren en Syntra Leertijd;
  • werkzoekenden in opleiding;
  • cursisten volwassenenonderwijs;
  • alle andere personen vanaf 18 jaar die hun kennis willen testen voor één van beide proeven.

Resultaten

Bovenop de resultaten, krijg je ook een evaluatiedocument dat de resultaten per deelnemer weergeeft. 

Extra

Indien ze dit willen, kunnen de deelnemers de Kazi-vragenlijst invullen. 

De Kazi-test focust vooral op attitudes en soft skills. De online vragenlijst helpt jonge talenten om op voorhand hun arbeidsverwachtingen uit te drukken en te bepalen welke (team)rol (bv. een planner, een creatieveling, een teamspeler …) ze op het lijf geschreven is.

Een overzicht van teamrollen en werkwaarden vind je hieronder. 

Op dezelfde manier maken bedrijven vooraf hun verwachtingen kenbaar én meetbaar zodat nadien “the perfect match” kan gemaakt worden.

Na het invullen van deze vragenlijst, die slechts 10 minuten in beslag neemt, ontvangen de jongeren een profiel met hun belangrijkste teamrol en werkwaarde toegestuurd in hun mailbox samen met een uitleg over wat deze waarden en rollen juist betekenen. Het is een goede basis voor een gesprek met een potentiële werk- of stagegever. Jongeren en bedrijven leren hun verwachtingen uit te drukken in dezelfde taal, wat de kans op een goede “klik” tussen beiden uiteraard vergroot.

  • Voor laatstejaars die binnenkort gaan solliciteren en die op zoek zijn naar een werkplek: volta.kazi.be
  • Voor jongeren in duaal leren die op zoek zijn naar een match met een leerwerkplek: voltaduaal.kazi.be

De deelnemers van Electro Brain hebben op het einde van het schooljaar zo een waardevol portfolio in hun bezit: het evaluatiedocument van Electro Brain, het Kazi-profiel en het diploma van de school.

Electro Brain in beelden

Electro Brain 2019-2020
Heverlee

Electro Brain 2019-2020
Heverlee

Electro Brain 2019-2020
Genk