Werken op hoogte

Ben jij als leerkracht op zoek naar een manier om jouw jongeren in een duale richting de nodige competenties rond werken op hoogte bij te brengen?

Dan hebben wij goed nieuws voor jou!

Voor je leerlingen:
Via de 10-dagenregeling van VDAB is het mogelijk om met je leerlingen gebruik te maken van de didactische infrastructuur die voor handen is. Je kan met je leerlingen 2 dagen les komen geven in een competentiecentrum van VDAB.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de infrastructuur is het belangrijk dat je de nodige theorie al geeft in je school en alleen het praktijkgedeelte in het VDAB centrum voorziet.

Deze opleiding kan gegeven worden op 4 verschillende locaties: Roeselare, Zottegem, Herentals en Bilzen waar telkens 2 telescopische hoogwerkers ter beschikking staan.
Het volledig aanbod van de infrastructuur voor de 10 dagen van VDAB is hier terug te vinden. Hoogwerker kan je terugvinden onder 'Bouw en hout' en vervolgens 'Besturen van kranen en hijsmachines'. Of rechtstreeks door hier te klikken. 

Inschrijven doe je bij het RTC waar het competentiecentrum zich bevindt, dus niet noodzakelijk het RTC van jouw regio!

Vanuit de VDAB en het Departement Onderwijs werd beslist dat de inschrijvingsperiode voor de VDAB 10 dagen loopt, van 15 mei tot 15 juni voor het daaropvolgende schooljaar. Aanvragen buiten de inschrijvingsperiode worden gegroepeerd door de RTC's en op 2 tijdstippen, 15 september en 15 december, doorgegeven aan de VDAB. 

Vanaf schooljaar 2022-2023 zal de opleiding beperkt zijn tot het 5de & 7de jaar.

Voor jou als leerkracht:

Vooraf dien jij als leerkracht wel zelf een opleiding gevolgd te hebben zodat je de nodige kennis hebt om deze over te dragen.

Volta organiseert gratis dit najaar een aantal sessies “Werken op hoogte met een telescopische hoogwerker”.

Na het volgen van de opleiding krijg je een deelnameattest op basis van hetwelk jouw directie je bevoegd kan verklaren voor werken op hoogte. 

Voor wie?

Lesgevers/leerkrachten in volgende duale richtingen:

  • Elektrische installaties duaal
  • Elektrotechnicus duaal
  • Elektrotechnieken duaal
  • Installateur gebouwenautomatisering duaal
  • Technicus hernieuwbare energietechnieken duaal
  • Koelinstallaties duaal
  • Technicus koelinstallaties duaal
  • Installateur nutsvoorzieningen duaal
  • Podiumtechnieken duaal

​Om iedere school de kans te geven deze opleiding te voorzien beperken we ons tot 1 leerkracht per school/centrum

Schrijf je hier in!

Om deel te nemen aan deze opleiding dien je een geldig medisch attest te bezorgen aan Volta (team.noord@volta-org.be) ten laatste 2 weken voor de start van de opleiding. 

De deelnemers dienen uitgerust te zijn met de nodige PBM's voor het praktijkgedeelte (aangepaste kledij, veiligheidsschoenen en helm). Niet vergeten op de dag van de opleiding: identiteitskaart.