STEM Olympiade

Meedoen aan de STEM Olympiade is technisch talent in de kijker zetten! Alle leerlingen van de 1ste graad secundair onderwijs en van de 3de graad lager onderwijs (Junior STEM Olympiade) met feeling voor exacte wetenschappen en techniek, kunnen meedingen. 

Tijdens de voorronde krijgen de leerlingen een reeks uitdagende meerkeuzevragen voorgeschoteld. Dit gebeurt in de eigen school, onder het waakzame oog van een verantwoordelijke leerkracht. De 48 leerlingen met de hoogste score worden geselecteerd om het tegen elkaar op te nemen in de finaleronde. Naast meerkeuzevragen is er in deze ronde ook een engineeringsopdracht. De finaleronde vindt plaats op een centrale locatie in Vlaanderen. 

De meerkeuzevragen komen uit verschillende domeinen die te linken zijn met technologie. Uiteraard vormen de exacte wetenschappen de basis van de technologie. In de vragen wordt gepolst naar het technologisch inzicht van de jongeren, meer dan naar vakkennis. De domeinen die aan bod komen zijn biotechnologie, bouw, chemie, elektriciteit, elektronica, informatica, mechanica en technisch tekenen.  

Volta ondersteunt de STEM Olympiade. www.technologieolympiade.be