Opleiding & competentiebeheer

SMARTEL bereikt eindfase: materiaal beschikbaar

smartel

Volta, als kenniscentrum voor de elektrotechnische sector, ondersteunt AIE in het Europees project SMARTEL en volgt de inhoudelijke ontwikkeling van nabij op.

SMARTEL is een project met als doelstelling het ontwikkelen van leermiddelen die de competenties van elektrotechnici op het vlak van slimme meters en domotica verhogen, gecofinancierd door Erasmus+.

Naast mensen vertrouwd maken met digitale leermiddelen is een belangrijk doel van het project het ontwikkelen en beschikbaar stellen van een innovatief trainingsprogramma gericht op slimme meters en domotica gelinkt aan de nood aan slimme technologie.

Ook scholen en opleidingscentra zullen hier gebruik van kunnen maken. Het project ging van start in november 2016 met een bevraging over de noden en is nu in de eindfase beland.

In de voorbije maanden werden de 6 ontwikkelde leermodules omgezet naar een MOOC (Massive Open Online Course), met inbegrip van achtergrondinformatie en leermiddelen zoals video's, taken, enz.

De volledige set is nu online beschikbaar. Wij nodigen je graag uit om deze hier te bekijken en de relevante items te integreren in je cursussen voor elektrotechnici.

Meer informatie en details vind je terug in de Engelstalige brochure of bezoek de website van dit Europees project voor meer details. 

En uiteraard stellen wij het sterk op prijs mocht je na het bekijken van het materiaal ons een feedback bezorgen via deze link.

Dit neemt slechts één minuut van je tijd.

Heb je vragen? Contacteer ons dan via info@volta-org.be.